Creëer een industriële look met de juiste verlichting

De industriële look zien we steeds vaker terugkomen in woningen, bedrijven en restaurants. Ook voor ons is deze stoere en natuurlijke uitstraling favoriet. IJverig bezoeken we dan ook alle websites die wat te maken hebben met industriële accessoires en meubels. Zo vonden wij industrielelampen.net met prachtige verlichting om je woning nog meer sfeer te geven. Met verlichting kom je al een heel eind als het gaat om deze populaire stijl.

Industriële lampen

Lampen kunnen je woning maken of breken: een kille woning zonder verlichting komt al gauw erg ongezellig over. Toch is verlichting er niet alleen om sfeer te creëren. Het kan ook de manier zijn om een stijl door te voeren in je huis zonder daar extreem veel geld voor neer te leggen. Zelf ben ik bijvoorbeeld dol op industriële meubels, maar deze zijn ook snel aan de prijzige kant. Dit weerhoudt mij er toch van om de gehele stijl door te voeren. Een industriële hanglamp kopen kan bijvoorbeeld al zorgen dat je huis een beetje de stijl bevat die je zoekt.

Wat valt er onder de industriële stijl?

“Ons huis is industrieel ingericht”, zeggen jullie goede vrienden trots. Ehm… okee, maar wat bedoelen mensen daar dan mee? De industriële stijl is best een breed begrip. Het staat vooral voor robuuste, grote meubels en weinig accessoires. De meubels zijn de pronkstukken van de kamer. Less is more, zo luidt het gezegde bij de industriële look. Ook het gebruik van steen en onbewerkt hout komt vaak voor, dit om een rauwe, stoere uitstraling te creëren. Dan is er nog de optie om volledig voor de industriële stijl te kiezen (een cognac leren bank, robuuste salontafel, tv-meubel en eettafel) of om het iets gemoedelijker te houden met enkel een stoere industriële lamp. Je kan vrijwel nooit de mist in gaan met deze stijl.

 

 

Tags: