Dit zijn de verschillende manieren om een lamp op te hangen

Als je een huis inricht zijn lampen uiteraard essentieel. Ze bieden verlichting, maar daarnaast kan de juiste lamp ook voor precies de juiste sfeer zorgen. Zo kun je een neutrale lamp kiezen die bij alle gelegenheden past, maar er zijn ook genoeg lampen die in het oog springen. Het aanbod aan lampen is overweldigend en het kan dan ook lastig zijn om een beslissing te maken. Twijfel je nog over hoe je een lamp kunt installeren? Wij geven je drie manieren om een lamp op te hangen.

De plafondlamp

Een van de populairste manieren om een lamp op te hangen is de plafondlamp. Een plafondlamp hangt hoog in de ruimte en kan eigenlijk iedere soort of maat hebben, zodat het onopvallend licht geeft, of juist sterk bijdraagt aan de sfeer van de kamer. Je kunt een plafondlamp vaak eenvoudig vastschroeven aan het plafond, dus ga eens langs bij een lampenwinkel om een lamp te kiezen die bij jou past. 

De hanglamp

Ook een hanglamp is een veelgebruikte manier om een lamp op te hangen. Je vindt hanglampen vaak boven een eettafel en ook hier kun je eindeloos variëren, bijvoorbeeld door meerdere lampen te combineren. Een hanglamp is dus ideaal om de ruimte op te leuken, helemaal met een bijzonder model of gedimde lichten. Ook een plantenlamp is de laatste jaren steeds populairder geworden. Je kunt een ophangbeugel goed gebruiken om precies te creëren wat je wilt. 

De wandlamp

Naast hangende lampen zijn ook wandlampen een erg leuke manier om je huis net wat meer sfeer te geven. Als je ruimte over hebt aan de muur kun je een leuke lamp ophangen. Ook kun je met wandlampen een specifieke plek in huis verlichten, bijvoorbeeld een kast, boekenplank of experimenteer eens met een lichtgevende spiegel. Ook voor een wandlamp kun je een ophangbeugel gebruiken, zodat je de wandlamp op de perfecte manier kunt installeren. 

Tags: