Vijf tips voor mensen die lampenkappen willen laten bedrukken

Op maat bedrukte lampenkappen zijn een mooie manier om wat persoonlijke flair aan je interieur toe te voegen. De opties zijn vrijwel onbeperkt als het gaat om het aanpassen van de look en feel van je lampenkap, maar er zijn een paar tips die je in gedachten dient te houden voordat je genoegen neemt met passend ontwerp. Hier zijn vijf tips die je zullen helpen de best mogelijke resultaten te behalen wanneer het tijd is om je lampenkap voor grote hanglampen te bedrukken.

Begin met een schets of foto

Voordat je op zoek gaat naar een drukkerij, is het belangrijk om een idee te hebben van hoe je het eindproduct eruit wilt zien. Begin met het schetsen van een ontwerp of het maken van een foto van iets dat je inspireert. Dit zal je helpen effectiever met potentiële drukkers te communiceren en ervoor te zorgen dat je precies krijgt wat je uit het eindproduct wilt halen.

Kies bewust voor een stof

Er zijn veel verschillende soorten stof beschikbaar voor het bedrukken van lampenkappen, dus het is belangrijk om goed na te denken over welke stof geschikt is voor je project. Stoffen van katoen en polyester werken goed omdat ze snel bedrukt kunnen worden en de details goed behouden, maar als je op zoek bent naar iets luxers, overweeg dan om zijden of fluwelen stoffen te gebruiken.

Hou rekening met om aan beide zijden te bedrukken

Als je wilt dat je lampenkapontwerp echt opvalt, overweeg dan om het aan beide zijden te laten bedrukken in plaats van slechts op één zijde. Dit voegt een extra element van diepte en detail toe dat je ontwerp op onverwachte manieren echt tot leven kan brengen.

Werk met een ervaren printbedrijf

Als het tijd is om je lampenkap daadwerkelijk af te drukken, zorg er dan voor dat je een printer vindt die ervaring heeft met het werken met dit soort projecten. Niet alle printers zijn hetzelfde, dus neem de tijd om er een te vinden die het eindresultaat van de hoogste kwaliteit kan produceren tegen de meest betaalbare prijs.

Denk vooruit – Als je lampenkap eenmaal is geprint en klaar voor gebruik, vergeet het onderhoud dan niet. Zorg ervoor dat de stof machinewasbaar is of alleen vlekschoon, zodat deze er jarenlang op zijn best uit blijft zien. Investeer indien nodig in beschermende behandelingen of sprays die na verloop van tijd beschermen tegen vervaging of verkleuring als gevolg van blootstelling aan zonlicht of andere omgevingsfactoren.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar iets leuks en grilligs of iets verfijnds en elegants, deze vijf tips zouden ervoor moeten zorgen dat je op maat gemaakte lampenkap precies wordt zoals je voor ogen had – en jarenlang meegaat. Met zorgvuldige afweging en onderzoek naar stofsoorten, druktechnieken en nazorgroutines kan iedereen in een mum van tijd zijn eigen unieke meesterwerk creëren.

Bron: Regina lampenkappen 

Tags: