Functionele badkamer verlichting

De badkamer is de ideale plek om tot rust te komen wanneer je stress hebt of moe bent na een lange dag werken. Met behulp van de juiste verlichting in de ruimte kun je je humeur op een goede manier beïnvloeden. Dit wordt ook wel chromotherapie of kleurentherapie genoemd. Hierbij kan een bepaalde kleur een verstoorde energiebalans in het lichaam herstellen waardoor bepaalde geestelijke klachten en klachten in het lichaam kunnen verdwijnen. Elke kleur heeft weer een andere werking op je gemoedstoestand. Kleuren hebben namelijk invloed op het bioritme en elke kleur afzonderlijk heeft weer een specifieke snelheid en golflengte.

Kleuren kunnen zowel stimulerend als kalmerend werken op je geestelijke toestand. Verstoorde lichamelijke energiestromen kunnen namelijk aangewakkerd worden en in balans gebracht worden door de juiste kleuren te gebruiken, waarna er een positieve werking op zowel het lichaam als de geest zal komen. De kleurentherapie kan gebruikt worden bij mensen die last hebben van verslavingen, depressies, fobieën of andere problemen hebben op emotioneel vlak. Tevens kan de therapie gebruikt worden wanneer mensen huidproblemen hebben of last hebben van pijnlijke spieren of gewrichten. De conditie van de huid kan namelijk flink verbeterd worden door de juiste kleuren te gebruiken.

Je kunt de chromotherapie op meerdere manieren toepassen. Een voorbeeld is het plaatsen van gekleurde voorwerpen op diverse plekken van het lichaam. Ook kun je gebruik maken van gekleurd licht in je badkamer. Zo kun je verschillende kleuren afzonderlijk activeren of in een reeks laten verschijnen. Elke kleur heeft dus weer een andere werking op je lichamelijke en geestelijke toestand.

Zo zorgt de kleur geel ervoor dat je alert kunt blijven en heeft het een positieve invloed op je ademhaling en zenuwen. Tevens kan het helpen bij hoofdpijn. De kleur rood werkt weer stimulerend en krachtig. Hierdoor wordt je geest geactiveerd en krijg je meer energie in je lichaam. Het heeft invloed op je bloedsomloop en kan helpen bij infecties, stress, gespannen spieren en verwondingen. De kleur blauw werkt vervolgens weer rustgevend en kalmerend. Deze kleur geeft meer ontspanning in je lichaam waardoor bepaalde aandoeningen zoals reuma en jicht kunnen verminderen. Ook kan het helpen bij verkoudheid en slaapproblemen. De kleur groen heeft weer een verfrissende werking op je lichaam en geest. Het zorgt voor ontspanning in je lichaam waardoor het vermoeidheid en stress helpt tegen te gaan. Ook werkt het goed tegen problemen in je maag, blaas of darmen en helpt het je spijsvertering te bevorderen. De kleur oranje kun je weer gebruiken om depressieve en angstige gevoelens uit de weg te gaan aangezien het een vrolijk en gunstig effect heeft op je lichaam en geest. Tenslotte kan de kleur violet helpen de balans in je afweersysteem te herstellen. Het heeft een positieve werking op je milt en lymfesysteem.

Wanneer je dus last hebt van bepaalde geestelijke of lichamelijke problemen, kan de juiste kleur verlichting helpen deze tegen te gaan of te verminderen. Zeker onder de douche of wanneer je in bad zit, kunnen de kleuren goed hun werking doen aangezien je lichaam dan vaak in een ontspannen staat is op dat moment. Bij Fonteyn kun je spa producten aanschaffen waarbij led verlichting is ingebracht. Deze kun je op die manier instellen dat je het juiste effect kunt genereren op je lichaam en geest. Bovendien hebben de spa producten een bepaalde diepte van de zittingen die voor extra comfort zorgt. Kijk maar eens op Spa. Ook hebben de bubbelbaden massage opties en aromatherapie waardoor je goed kunt ontspannen. Zie hiervoor de webpagina Bubbelbad.