Meubilair in uw (nieuwe) woning

Wellicht is het momenteel een spannende tijd in het jaar. Je bent een huis aan het kopen, bouwen of verbouwen. Hier komen allerlei zaken bij kijken, van groot bijvoorbeeld het storten van de fundering, naar klein zoals waar de stroomvoorzieningen komen te zitten. Als laatste is het tijd om na te gaan denken over de afwerking en het neerzetten van de meubels. Misschien neem je vrijwel alle meubels mee vanuit de vorige woning en ben je hier zo mee klaar, maar wellicht ben je na flink wat jaren wel uitgekeken op dit meubilair en kijk je juist uit naar het uitzoeken en plaatsen van nieuwe exemplaren. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je helemaal niet gaat verhuizen, het huis voldoet nog aan alle eisen maar een frisse make-over zou het weer net meer aan je wooneisen laten voldoen. Soms volstaat het opnieuw inrichten van bepaalde ruimtes voor dat fijne, nieuwe gevoel.

Waarom een kast op maat laten maken?

Voor veel ruimtes is een standaardkast prima geschikt, deze zijn tegenwoordig in veel kleuren, modellen en met verschillende opties te verkrijgen. Zeker wanneer je woning voorzien is van standaard maten, is dit vaak een prima keuze. Maar wanneer je in het bezit bent van een huis die wat meer aparte ruimtes heeft, zijn standaard meubels vaak wat minder geschikt. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld veel schuine daken, een hoek die afwijkt of ronde vormen in het vertrek. In deze gevallen is het vaak een goed idee om een kast op maat te laten maken. Kastruimte is iets waar je eigenlijk nooit genoeg van kan hebben en op deze manier zal de ruimte optimaal benut worden, zonder kastruimte wordt het in huis vaak rommelig en onoverzichtelijk. Geen loze, ongebruikte hoeken maar effectieve opslagruimte!

Voordelen van een op maat gemaakte kast

Vaak hebben mensen van een op maat gemaakte kast het meeste plezier. In de winkel vind je ook echt wel meubilair wat geschikt is, maar levert bijna nooit dezelfde voldoening als een meubelstuk dat zelf ontworpen is. In het laatste geval is over alles nagedacht: wat past nu écht bij die kast in die ruimte. Het is maatwerk dus vaak ook kwaliteitswerk. Een ander groot voordeel is dat er eigenlijk voor elke ruimte een op maat gemaakte kast gemaakt kan worden: een inloopkast, een boekenkast, een designkast, een inbouwkast, een kast onder een trap, je kan het zo gek niet bedenken! Ook kunnen verschillende materialen vaak gecombineerd worden, vlakken in verschillend kleuren of een afwerking met een spiegel. De binnenkant van de kast wordt natuurlijk ook volledig naar eigen inbreng bedacht en gemaakt. Wil je laatjes, planken, hangers of alles gecombineerd? Een kast op maat kan zelf volledig online bedacht en aangevraagd worden. Dit thuis geleverde bouwpakket kan je dan zelf in elkaar zetten, voor minder handige mensen is er vaak ook een montageservice beschikbaar. Het zelf samenstelling van je kast is zo een eitje!

Bron: stylishcolors.eu

Tags: