Plafond lampen maar dan in oosterse stijl

Wij als gezin wilde weer eens wat anders. Zo verveeld geraakt door saaie moderne Scandinavische stijl plafondlampen. Het moet kleurrijker. Het moet sfeervoller. Voor die eigenschappen kan je beter oostwaarts kijken dan noordwaarts dunkt me. Dus gingen wij op zoek naar sfeervolle oosterse verlichting.

Al snel kwamen wij op het internet de naam Ghalia veelvuldig tegen. Dit zou de beste aanbieder zijn van oosterse lampen volgens menig blogger. Even zelf kijken eerst zien dan geloven. De lampen zien er inderdaad authentiek. Ze worden blijkbaar geïmporteerd uit Egypte en Marokko. Fair trade gelukkig, zodat wij met een gerust hart hier eventueel een lamp zouden kunnen aanschaffen. Momenteel is het vakantie dus de wachttijd is wat langer. Enfin op de aanbiedingen pagina zag ik een aantal fraaie exemplaren staan.

-> Ghalia.nl: Oosterse plafondlampen

Dus we hebben maar een paar plafondlampen aan het winkelmandje toegevoegd. Eentje voor in de huiskamer, eentje voor in onze slaapkamer en eentje voor de slaapkamer van onze oudste zoon die inmiddels alweer 24 is maar nog thuis woont.

Enfin, dan wilden we ook nog een leuke lamp voor in de keuken, maar dan geen hanglamp. Een tafellamp leek ons een veel beter idee.

-> Ghalia.nl: Oosterse tafel lamp

Daar kozen we voor de lantaarn Naima. Een fraaie lantaarn die zo uit een woonkamer van Marrakech lijkt te komen.

We zijn op moment van schrijven nog aan het wachten op de lampen om binnen te komen. Geduld is een schone zaak zeggen wij altijd. We kijken wel enorm uit naar deze nieuwe lampen voor ons huis. Ik denk wel dat dit veel meer zoden aan de dijk gaat zetten qua sfeer t.o.v. de lampen die we voorheen hadden. Installeren van de plafondlampen neem ik wel op me dat moet geen probleem vormen. Enfin, we will keep you posted.