Plafondlampen heb je in alle soorten en maten

Op zoek naar een geschikte plafondlampen

Verlichting het is iets wat er helemaal bij hoort in je huis. Op het gebied van verlichting is er ontzettend veel keuze in stijl kleuren en maat. Je gaat dus op zoek naar een paar mooie plafondlampen. Natuurlijk is het belangrijk om te kijken of de lamp die je gaat kiezen bij je interieur past maar er is nog iets veel belangrijker waar je rekening mee moet houden bij het kopen van plafondlampen. Namelijk of de lamp die je uitkiest ook echt genoeg verlichting gaat geven aan de ruimte waar je deze lamp wil gaan hangen.

Een plafonnière een hanglamp of een grote kroonluchter

Er is een heel groot assortiment aan plafondlampen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een grote kroonluchter of een plafonnière. De keuze hangt af van de ruimte. Heb je bijvoorbeeld wel plaats voor een grote kroonluchter daarnaast is het ook gewoon een kwestie van smaak wat voor plafondlampen je mooi vind. Als je een lamp gaat kopen kijk dan eerst goed of deze voldoende verlichting geeft en hoe je de lamp moet ophangen.

Waar je rekening mee moet houden bij het ophangen van plafondlampen

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt en een paar mooie lampen gekocht hebt moeten ze alleen nog even opgehangen worden. Nu is het geen groot probleem om de plafondlampen op te hangen maar je moet wel even met een paar dingen rekening houden. Een goede tip is om eerst de instructie te lezen die bij de lamp bijgevoegd is. Daar staat precies op hoe je de lamp het beste op kunt hangen. nog een tip is zet heel even de stroom af  in de ruimte waar je de lamp wilt gaan ophangen. Dit om te voorkomen dat je tijdens het ophangen van de lamp onder stroom komt te staan.

Zet de stroom  even af als je een lamp gaat ophangen

Controleer nog even goed of de stroom er echt af is. kijk dan even goed naar de kleuren van de draden en kijk hoe je deze met een kroonsteentje aan de nieuwe plafondlamp moet vastmaken. De kleur van de draden zal bruin en blauw zijn. Heb je geen enkele ervaring met plafondlampen ophangen dan is het beter om hulp te vragen of laat het iemand anders voor je doen